Кейптаун, Южна Африка — Южна Африка е умъртвила около 7,5 милиона

...
Кейптаун, Южна Африка — Южна Африка е умъртвила около 7,5 милиона
Коментари Харесай

При огнища на птичи грип в Южна Африка са умъртвени 7,5 милиона пилета, причинявайки недостиг на домашни птици и яйца

Кейптаун, Южна Африка — Южна Африка е умъртвила към 7,5 милиона пилета в опит да овладее десетки огнища на два обособени варианта на птиците грип, който заплашва да сътвори дефицит на яйца и птиче месо за потребителите, обявиха държавното управление и националната асоциация на птицевъдите във вторник. Най-малко 205 000 пилета са умрели от птичи грип в минимум 60 обособени огнища в цялата страна, като повече от половината от тези огнища са в провинция Гаутенг, която включва най-големия град в страната Йоханесбург и столицата Претория.

< p> Някои магазини за хранителни артикули в Йоханесбург лимитираха броя на яйцата, които клиентите имаха право да купуват тази седмица – в някои случаи до един кашон с шест яйца – и държавното управление призна, че има „ ограничавания в доставките “.

държавното управление разгласи, че почти 2,5 милиона пилета, отглеждани за месо, са били умъртвени. Южноафриканската асоциация на птицевъдите заяви, че още 5 милиона пилета, които снасят яйца, са били умъртвени. 7,5 милиона птици съставляват към 20-30% от общия брой пилешки ресурси в Южна Африка, сподели генералният управител на Южноафриканската асоциация по птицевъдство Изаак Брейтенбах.

Правителството се придвижва към ускорено издаване на нови разрешителни за импорт, които фирмите да внасят яйца от други страни, " с цел да се обезпечат задоволителни доставки за потребителите ", сподели министърът на земеделието Токо Дидиза. Нейното министерство също обмисля да стартира стратегия за имунизиране, с цел да спре огнищата на птичи грип и сподели, че броят на фермите със случаи се усилва.

сподели предишния месец, че огнищата на птичи грип се усилват в международен мащаб, с повече от 21 000 огнища в целия свят в света сред 2013 година и 2022 година, само че CDC отбелязва на уеб страницата си единствено една зараза при хора през 2022 година и прави оценка общия риск за публичното здраве от заболяването като „ невисок “.

Съединени американски щати се сблъскаха с сходни условия до Южна Африка през 2022 година, като птичият грип способства за скока на цените на яйцата в цялата страна.

Яйцата са значим и наличен източник на протеини в Южна Африка, само че цените се покачиха устойчиво тази година и дефицита, породен от птичия грип се очакваше да покачат цените още веднъж и да допринесат за високата инфлация на храните за южноафриканците.

Пилешката индустрия в Южна Африка към този момент беше мощно наранена тази година от дефицит на електрическа енергия, което докара до планувани постоянни спирания на електричеството пестят сила, само че се отразяват зле на бизнеса.

Южноафриканските фермери споделиха през януари, че са били принудени да умъртвят близо 10 милиона млади пилета, защото най-развитата стопанска система на Африка претърпя рекордни спирания на тока при започване на годината, което докара до произвеждане да се забави фрапантно и да докара до претъпканост на фермите за пилета.

Птицевъдната промишленост също лобира пред държавното управление на Южна Африка да наложи непрекъснати мита на страни като Бразилия, Дания, Полша, Испания и Съединените щати за това, което промишлеността назовава " дъмпинг " на евтини пилешки артикули в Южна Африка, заплашвайки локалния бизнес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР